Natuurmonumenten informatie

Administrator
Beheerder
Berichten: 25
Lid geworden op: 27 dec 2013 20:55

Natuurmonumenten informatie

Bericht door Administrator »

Afbeelding Natuurmonumenten is een vereniging van ruim 800.000 leden, met een gezamenlijk doel: zorgen voor natuur in Nederland. Daarom verwerven en beheren ze natuurgebieden. Dat zijn er inmiddels 355 met een gezamenlijke oppervlakte van meer dan 100.000 hectare. Zo houden we Nederland open en groen, en kunnen we blijven genieten van de natuur.

Op de website van natuurmonumenten is een goed overzicht van de natuurgebieden per provincie die door natuurmonumenten wordt beheerd.

Per natuurgebied wordt extra informatie gegeven o.a.:
-over de oppervlakte en ligging van het gebied
-over rolstoeltoegankelijkheid
-of honden wel/niet aangelijnd welkom zijn
-hoe het met openbaar vervoer te bereiken is
-of er fietspaden aanwezig zijn
-of er mountainbiking plaatsvindt in het gebied
-enz.

Daarnaast wordt er meer gedetailleerde (natuur)informatie gegeven over elk gebied gecombineerd met illustratieve foto's van het gebied, nieuwsartikelen die betrekking hebben op dat gebied en soms zelfs bijlages met informatie over toekomstige ontwikkelingen/plannen voor het gebied.

Voor de cachelegger zeer interessant voor extra informatie voor hun cachepagina en voor de cachezoeker erg leuk om vooraf wat informatie te halen over het gebied alvorens op zoek te gaan naar de schat!

Weet je niet wie de beheerder is van het gebied waar jij een cache wilt leggen?¶
Wanneer je als cachelegger niet weet wie de beheerder is van het gebied waar jij graag een cache wilt leggen, kijk eens op deze site. Deze site verstrekt per provincie informatie over alle natuurgebieden en de bijbehorende natuurbeheerder. Op dezelfde site kun je ook op het tabblad 'google maps' klikken. Je kunt dan ook op de kaart zoeken naar het gebied waar jij meer over wilt weten (http://www.hollandgroen.nl/natuurgebieden/kaart). Je kunt natuurlijk ook altijd de gemeente proberen.
Plaats reactie