Staatsbosbeheer informatie

Administrator
Beheerder
Berichten: 25
Lid geworden op: 27 dec 2013 20:55

Staatsbosbeheer informatie

Bericht door Administrator »

Afbeelding Missie en Visie

Afbeelding toevoegen Staatsbosbeheer waarborgt de kwaliteit van een groene leefomgeving voor mens, plant en dier. Zij stimuleren een blijvende relatie tussen mens en natuur, voor nu en toekomstige generaties.

De mens is onderdeel van natuur en landschap. Ze kiezen voor natuur die meerdere functies vervult en waarmee ze meerdere doelstellingen kunnen realiseren. Ze hebben een duidelijke visie op duurzaam natuurbeheer dat uitgaat van de optimale situatie per gebied waarmee ze ruimte geven aan wat er al is. Ze maken zich hard voor het duurzaam ontwikkelen van het Nederlandse natuur- en cultuurlandschap en de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Het recreatiebeleid stemmen ze af op de wensen vanuit de samenleving. Met duurzame beheermethoden dragen ze bij aan de productie van vernieuwbare grondstoffen zoals biomassa en hout.


Doelstellingen

Natuur, landschap en cultuurhistorie Saatsbosbeheer richt zich op het realiseren en in stand houden van een zo groot mogelijke verscheidenheid aan Nederlandse landschappen en ecosystemen. Duurzaamheid is hierbij belangrijk zodat onze kostbare groene leefomgeving ook voor toekomstige generaties behouden blijft. Het stimuleren van een blijvende relatie tussen mens en natuur.

Natuurbeleving en recreatie Staatsbosbeheer wil een goede gastheer zijn, iedereen is van harte welkom. Ook mensen die minder dan gemiddeld interesse hebben in natuur en landschap. Ze brengen buiten zo dicht mogelijk bij mensen op een manier die hen aanspreekt. Van natuurexcursies tot en met faciliteiten voor picknicken of sport.

Vernieuwbare grondstoffen Staatsbosbeheer levert een duurzame, milieuvriendelijke bijdrage aan de houtbehoefte in Nederland. Met FSC-gekeurd hout voor bijvoorbeeld vloeren, kozijnen en meubelen. De snoei- en onderhoudswerkzaamheden leveren milieuvriendelijke grondstoffen voor de productie van biomassa. Zoals riet, hout en gras.


Kaart Staatsbosbeheer

Klik hier voor de link naar de kaart van staatsbosbeheer, op de kaart kun je zien welke gebieden ze beheren.


Gebruiksovereenkomst caches leggen

Staatsbosbeheer heeft speciaal voor het leggen van geocaches een gebruiksovereenkomst opgesteld die je moet invullen. Ga hiervoor naar deze pagina op de website van Staatsbosbeheer.
Plaats reactie