filocache = filosofische geocache

Dit is een goede plek om te lezen of te vragen
bherla
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 apr 2017 20:46

filocache = filosofische geocache

Bericht door bherla »

Hallo,
Ik ben Veerle (nickname Bherla), kom uit Belgisch Limburg en heb nog nooit aan geocaching gedaan. Ik wandel wel enorm graag en ben graag in de natuur. Dit jaar volg ik een opleiding om met kinderen en jongeren te filosoferen. Voor deze opleiding moet ik een project opzetten en ik koos voor een brede waaier van filosofische wandelingen. Een aspect van dit 'wandelen' wilde ik uitwerken in een 'filocache': geocachen met als cache een filosofische vraag of filosofisch thema.
Ik vraag me vooral af of er hiervoor interesse is en of jullie tips en aanbevelingen hebben om dit op een interessante manier vorm te geven. Misschien hebben jullie weet van gelijkaardige caches waar ik inspiratie kan halen?
Ook voor tips over de praktische kant van de zaak ben ik zeker vragende partij. Ik heb wel twee collega's die vaak geocachen en me kunnen helpen, maar hoe mee info, hoe meer ik kan leren, hé!

Aanvankelijk dacht ik dat het opzetten van een multicache het meest interessant zou kunnen zijn: je kan dan nadenken over de filosofische vraag tussen de ene cache en de volgende en dan bij aankomst je inzichten noteren in het notitieboekje. Maar misschien is dit voor een beginner wat hoog gegrepen en kan ik beter wat 'beperkter' starten?

Mag ik er even aan toevoegen dat ik blij ben met dit gratis forum! Op de meeste sites kon ik gewoon het forum niet op...

Nieuwsgierig naar jullie reacties!
groet
Veerle
Plaats reactie