Funktie "Verzend naar GPS"

Gebruikersavatar
RHCV
Berichten: 214
Lid geworden op: 11 jul 2014 10:39
Locatie: België
Contacteer:

Re: Funktie "Verzend naar GPS"

Bericht door RHCV » 24 jan 2015 09:10

hoedje schreef:Heden middag ben ik er achter gekomen dat met enig nadenken alles gewoon werkt zoals het moet. \:D/

Liever/makkelijker is vlug gezegd maar zoals gezegd goed is en blijft goed =D>
Moet je mij dan eens uitleggen hoe met enig nadenken deze functie tóch naar behoren werkt!? :-k
Volgens mij is het simpel ... je drukt op de knop verzend naar GPS, je krijgt een venster van de communicator, je klikt op verzend en krijgt een bestandsnaam myData.gpx. En dit voor élke cache die je op deze manier op je gps wilt plaatsen. doh

Voor mij persoonlijk speelt het allemaal niet zo'n rol. Ik gebruik toch GAPP. Maar de probleemvragen worden me wel gesteld, net zoals Harry het al vermoedde, want anders zou hij dit draadje niet hebben gestart. ;)

De functie werkt NIET zoals het zou moeten en daar moet iets aan gedaan worden. Dat het voor de ene wel werkt met een totaal ander besturingssysteem en een oudere versie van de communicator, daar hebben gebruikers geen boodschap aan. Het werkt op de grootste geocaching website, dus moet het bij ons ook werken. Zo niet, moet de functie er maar worden uitgegooid. Maar waar staan we dan, want niet iedereen gebruikt een geocaching databaseprogramma en niet iedereen heeft de behoefte om verder na te denken om iets werkende te krijgen, terwijl het in de eerste plaats gewoon zou moeten werken.
Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
harrieklomp
Berichten: 229
Lid geworden op: 27 dec 2013 21:00
Locatie: Pelt
Contacteer:

Re: Funktie "Verzend naar GPS"

Bericht door harrieklomp » 24 jan 2015 11:21

Dat ik dit draadje begonnen ben was dat er signalen waren dat deze functie niet werkte waar het voor bedoeld was. Nu werkt het weer zoals het voorheen gedaan heeft en dat is dus opgelost =D>

Om enige uitleg te geven waar deze "Verzend naar GPS" voor bedoeld is het volgende. Elke OC site heeft deze functie (behalve de Duitse code) en alle oc sites sturen dezelfde myData.gpx bestand. Er zijn nog heel veel mensen die een wat ouder model Garmin GPS hebben die geen GPX bestanden op kunnen slaan. Hier worden de gegevens uit die myData,gpx als cache weggeschreven en ziet niet hoe dit GPX bestandje heet. Dit heeft als voordeel dat mensen met zo'n oudere GPS toch meerdere caches in hun GPS kunnen zetten zonder alles handmatig in te moeten voeren. Met andere woorden.. Deze functie is eigenlijk alleen voor de wat oudere Garmin GPS die geen GPX als bestand op kunnen slaan.

Natuurlijk staat de techniek niet stil en komen er GPSen die een of meerdere GPX bestanden op kunnen slaan en zelfs de nieuwste apparaten met GGZ werken. Op elke cache pagina of bij elke zoekresultaat pagina staan er mogelijkheden om een GPX te downloaden. al is het 1 cache of alle caches en die te kopiëren naar je GPS.
Er is dus voor elke Garmin een mogelijkheid om de caches er in te krijgen mits de juiste keuze gemaakt wordt =D>

Dat "Verzend naar GPS" op die andere site wel werkt en ook voor andere merken vind ik prima en daar betaald men ook voor. Maar om te zeggen dat het bij ons ook MOET werken zoals bij die andere site vind ik een beetje jammer.
Zolang ik al met deze site bezig ben hoor ik regelmatig "dat hebben ze, of dat is bij GC zus of zo". Daar heb ik geen boodschap aan. Dit is OC en geen GC. Dat is appels met peren vergelijken. Gebruik OC zoals het is en als er een functie niet het zelfde werkt zoals bij GC is het geen reden om het maar te verwijderen, maar om normaal te vragen of het misschien aangepast kan worden zodat het werkt zoals op GC :)

Maak er een leuk weekeinde van :grin:
Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
hoedje
Berichten: 77
Lid geworden op: 29 dec 2013 17:21

Re: Funktie "Verzend naar GPS"

Bericht door hoedje » 24 jan 2015 11:35

Proficiat Harrie, =D>

Zelf Rolls Royce is groot geworden door gewoon met beide benen (4 wielen) op de grond te blijven staan

en al doende de problemen op te lossen.

Wat heb je aan hard blaffen als er toch geen geluid te horen is??? :-$

Ook jij een goei (wit) weekend.

Mvg. Hoedje
Afbeelding

Gebruikersavatar
RHCV
Berichten: 214
Lid geworden op: 11 jul 2014 10:39
Locatie: België
Contacteer:

Re: Funktie "Verzend naar GPS"

Bericht door RHCV » 24 jan 2015 11:41

De discussie verloopt via 2 wegen: hier op het forum en privé-gesprek tussen mij en Harrie. Daaruit is al duidelijk dat het wordt doorgegeven aan de programmeurs om hier hun hoofd over te buigen.

Ik bedoel helemaal niks verkeerd hé!!! Ik kom alleen tot de vaststelling dat één en dezelfde plugin (Garmin communicator) op verschillende websites anders werkt. M.a.w. als het op de ene website wél voor iedereen (om het even welke gps) werkt, zou het op OC op dezelfde manier moeten kunnen werken. Gebruikers hebben er totaal geen boodschap aan dat ze al dan niet met een moderne gps bezig zijn en de functie als dusdanig niet werkt. ;)

Nogmaals ... voor het hier de verkeerde kant opgaat ... ik bedoel maar dat we moeten kijken om de communicator hier ook volledig werkende te krijgen zoals het hoort, voor iedereen die van de functie wenst gebruik te maken. Meer niet. En al zeker niet afbrekend bedoeld. Jammer dat dit wel zo wordt opgenomen. :?
Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
harrieklomp
Berichten: 229
Lid geworden op: 27 dec 2013 21:00
Locatie: Pelt
Contacteer:

Re: Funktie "Verzend naar GPS"

Bericht door harrieklomp » 24 jan 2015 12:00

Jongens, laten we het wel leuk houden :)

In dit geval heeft het niets met die communicator te maken want dit werkt nu naar behoren.
Het is de code die aan dit bestandje een vaste naam geeft en dat zou misschien aangepast kunnen worden. Voor zolang dit nog niet aangepast is kan een ieder de mogelijkheden gebruiken die er geboden worden op dit ogenblik en dat voldoet.

We willen het de gebruikers zo makkelijk mogelijk maken maar de gebruiker mag ook wel iets verder kijken dan hun :^o lang is :-"
Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
hoedje
Berichten: 77
Lid geworden op: 29 dec 2013 17:21

Re: Funktie "Verzend naar GPS"

Bericht door hoedje » 24 jan 2015 12:40

Dan zal ik maar zeggen wat ik er van denk.

Zolang als er niet meer wordt gevraagd dan "ik heb er geen last van want ik werk met gap" op de ene dag en "ik wil dat ik maar op een knopje hoef te drukken"

Wie zijn wij nu helemaal om het voor ons persoonlijk te "ik wil dat "te eisen.

Wij (en ik dus ook ) mogen in onze handen klappen dat Harrie (en nee niet ik) er zoveel moeite voor doet om alles op te lossen en zolang als deze jongeman (ikke dus) nog te lezen krijgt dat "ik" het anders zou willen hebben gehad en anders die functie
er maar moet worden uitgegooid omdat "ik"dat wil, dan hoeft het voor mij niet meer.

Dus bij deze IK zal voorlopig zeker niet meer in beeld komen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
harrieklomp
Berichten: 229
Lid geworden op: 27 dec 2013 21:00
Locatie: Pelt
Contacteer:

Re: Funktie "Verzend naar GPS"

Bericht door harrieklomp » 06 apr 2015 22:09

Om ons allen weer goed gestemd te krijgen :grin:
Per vandaag is het dan zover... Wanneer er op "Verzend naar GPS" geklikt wordt dan krijgt met de GPX met de OBxxxx code in de GPS =D>
Voor de wat oudere Garmins kan nu op elke cachepagina op deze knop gedrukt worden. Als het goed is kun je dan verschillende caches in de GPS plaatsen. Het is wel zoals voorheen wel een kale GPX met alleen de coördinaten die bovenaan de pagina staan, de cachenaam en de OBxxxx code.

We zullen ook proberen om er wat meer informatie in te krijgen [-o<
Afbeelding Afbeelding

Plaats reactie