Multi op site zetten

zjefke
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 feb 2015 16:33

Multi op site zetten

Bericht door zjefke » 03 mar 2015 13:28

Hallo,

Ben niet gewend aan deze site. doh
Hoe zet ik een multi op de site met de WP's maar zodat deze toch onzichtbaar blijven voor de cachers. :-k
Staat er ergens op de site bvb. een powerpoint presentatie met de werkwijze van plaatsen op de site :?:

Mvg,
Zjefke (nieuwe Open Cache cacher) [-o<

Gebruikersavatar
harrieklomp
Berichten: 228
Lid geworden op: 27 dec 2013 21:00
Locatie: Pelt
Contacteer:

Re: Multi op site zetten

Bericht door harrieklomp » 03 mar 2015 15:37

Wij zijn tussendoor ook bezig een wiki op te bouwen maar zijn nog niet echt aan dit onderwerp toegekomen.

Op de cachebeweringspagina zie je een blauwe balk met daarin "Extra waypoints" Hier kun je extra waypoints toevoegen. Die kun je tonen, tonen zonder coördinaat of verbergen.
Afbeelding Afbeelding

zjefke
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 feb 2015 16:33

Re: Multi op site zetten

Bericht door zjefke » 06 mar 2015 14:09

Ik moet nog veel leren zalle. :oops:

Gebruikersavatar
harrieklomp
Berichten: 228
Lid geworden op: 27 dec 2013 21:00
Locatie: Pelt
Contacteer:

Re: Multi op site zetten

Bericht door harrieklomp » 06 mar 2015 15:04

Gewoon rustig op de nodige pagina's lezen en eventueel dingen uitproberen. Het is simpeler dan het er op het eerste gezicht uitziet =D>
Mocht het niet echt lukken kun je het altijd vragen :grin:
Afbeelding Afbeelding

zjefke
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 feb 2015 16:33

Re: Multi op site zetten

Bericht door zjefke » 06 mar 2015 15:36

Hoi Harrieklomp,

Ik maar zoeken naar die blauwe balk en nu zie ik dat ik eerst een cache moet registreren voor ik extra waypoints kan maken.
"Afbeeldingen,foto's, extra waypoints en MP3 bestanden kunnen na het registren van de cache toegevoegt worden."
Dus eerst startcoords en cacheplaats, tekst en uitleg over cache ingeven, registreren en dan pas waypoints ingeven? doh

Gebruikersavatar
harrieklomp
Berichten: 228
Lid geworden op: 27 dec 2013 21:00
Locatie: Pelt
Contacteer:

Re: Multi op site zetten

Bericht door harrieklomp » 06 mar 2015 16:33

Je kunt gewoon een cache aanmaken met de basis gegevens. Dus met het soort cache, de grootte, de attributen en de omschrijving en alles zo compleet mogelijk.

De approvers krijgen een mailtje dat er een cache te keuren is en keuren deze cache. Als deze goedgekeurd is krijg jij een mailtje dat de cache goedgekeurd is. De status van de cache zal "Nog niet beschikbaar" zijn en onderin "Nog niet publiceren" aangevinkt zijn.
Dit keuren gebeurd overigens met de eerste 3 caches die je maakt. Daarna zullen je caches automatisch goedgekeurd worden, mits wij vinden dat de eerste 3 cache teveel fouten bevatten dan kunnen wij genoodzaakt zijn om meerdere caches zelf te keuren.

Nu kun je zaken zoals extra waypoints en afbeeldingen toevoegen.
Is de cache helemaal naar wens dan selecteer je bovenin de bewerkingspagina bij status "Beschikbaar" en onderin vink je "Publiceer nu" aan en sla dit op. Nu zal deze cache online zijn en iedereen zal hem nu ook kunnen zien.

Zo simpel is het =D>
Afbeelding Afbeelding

zjefke
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 feb 2015 16:33

Re: Multi op site zetten

Bericht door zjefke » 06 mar 2015 19:06

Zal ik er eens invliegen se.
Eerst een mooi parkoerke en cacheplaats zoeken.
En ne multi met een 3 à 4 sterren moeilijkheidsgraad.
Mag toch é?

Gebruikersavatar
harrieklomp
Berichten: 228
Lid geworden op: 27 dec 2013 21:00
Locatie: Pelt
Contacteer:

Re: Multi op site zetten

Bericht door harrieklomp » 06 mar 2015 19:22

Natuurlijk mag dat =D>

Misschien nog een aantal tips. Probeer de vragen zo te maken dat deze niet via street-view op te lossen zijn. Probeer vragen te maken die met de directe omgeving te maken hebben, dan hoef je geen tags te maken. Wil je wel met tags gaan werken, probeer deze dan te bevestigen zonder de natuur te beschadigen. Misschien is onze QR code generator wel een optie. Deze vind je links onderaan in het gebruikersmenu of op http://www.opencaching.nl/qrcode.php

Maak er maar wat moois van :)
Afbeelding Afbeelding

zjefke
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 feb 2015 16:33

Re: Multi op site zetten

Bericht door zjefke » 06 mar 2015 20:49

QR-code had ik al gezien en ook aan gedacht.
Ik tracht altijd te werken met vragen ter plaatse op te lossen en met de antwoorden soms een gewone projectie maken of een kruisprojectie.
Ik zal mijn gedacht wat laten werken, allé als dat wilt é want die kronkels zijn al 61 jaar oud. :grin:

Gebruikersavatar
harrieklomp
Berichten: 228
Lid geworden op: 27 dec 2013 21:00
Locatie: Pelt
Contacteer:

Re: Multi op site zetten

Bericht door harrieklomp » 06 mar 2015 20:58

Hoe ouder de cachers, des te beter de caches worden :)

Ben zelf ook pas 51 . Het lijkt hier wel een bompa club =D>
Afbeelding Afbeelding

Plaats reactie